A fül-orr-gégészeti konzultáció kapcsán, a kivizsgálás után orvosunk részletes tájékoztatást ad a páciens állapotáról, a fennálló elváltozásokat kielemezve dönthetnek a kezelési lehetőségekről, megbeszélhetik a várható eredményeket a jobb, nyugodtabb alvás érdekében.

A Fotona által kifejlesztett NightLase® gyengéd Er:YAG lézert használ, amely háromlépéses kezelésből áll. A kezelést végző orvos külföldi képzés kapcsán szerzett képesítést az eljárás végzésére.

 A beavatkozás

A kezelés előtt nem szükséges laborvizsgálat, nem igényel vágást és érzéstelenítést sem, mivel fájdalommentes. Egy kezelés 40 percet szokott igénybe venni. A páciensek kellemes, meleg érzésről számolnak be a pásztázó lézerfej alkalmazása kapcsán. Fokozott garatreflex csökkentésére felszíni érzéstelenítés jön szóba (Lidocain spray).

Kockázatok

A kezelés gyakorlatilag kockázatmentes. Bizonyos állapotokban nem végezzük: várandósság, daganatos megbetegedés, ill. melanoma.

Felépülés

A kezelés elvégzése után nincsen felépülési idő, nincs seb. Az ambuláns beavatkozás után a páciens folytathatja napi megszokott tevékenységeit. Ritkán a betegek 1-2 napig érezhetnek enyhe duzzanatot a kezelt területen.

Femmed Intézet - Lézerközpont - Horkolásterápia - Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész szakrovos, audiológus szakorvos - kezelés menete
Dr. Fülöp Györgyi

A Fotona NightLase® terápia egy non-invazív lézeres kezelés, amely hatására a páciens alvásminősége javul; az alvási apnoe tünetei csökkenek és a horkolás intenzítása is merséklődik vagy teljesen megszűnik. A NightLase® kezelés során ar Er:YAG lézer energiájával a garat kötőszöveteiben feszesítést érünk el a kollagénrostok rendeződése, újraképződése által.

Femmed Intézet - Lézerközpont - Horkolásterápia - kezelés
Femmed Intézet - Lézerközpont - Horkolásterápia - kezelés
Femmed Intézet - Lézerközpont - Horkolásterápia - kezelés
Femmed Intézet - Lézerközpont - Horkolásterápia - kezelés
Femmed Intézet - Lézerközpont - Horkolásterápia - kezelés

 Egyszerű, Biztonságos, Hatékony

A Fotona szabadalmaztatott Er:YAG lézertechnológiájával optimalizálni tudjuk a pulzusok hosszát, amely által biztonságosan tudjuk a szájüreg nyálkahártyáját kezelni. A fájdalom és sebmentes technológiának köszönhetően az egyéb elérhető horkolásgátló műtétekhez képest sokkal nagyobb felületet tudunk kezelni és így feszesíteni! A lézerfénnyel kezeljük a lágyszájpad és a garat, a nyelvcsap, nyelvgyök, a hátsó garatfal és a pofa egyes részeinek nyálkahártyáját is. Ezek a felületek feszesebbé válnak, a horkolási hang csökken, és javulnak az alvási apnoe paraméterei is. Az Er:YAG lézer ez esetben elég gyengéd ahhoz, hogy a garat érzékeny nyálkahártyáját kezeljük, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy klinikai eredményt érjünk el.

A FOTONA NightLase® terápia három különálló kezelésből áll, amelyet hat héten belül végzünk el. A terápia szükség esetén megismételhető. A terápia biztonságos, hatékony, egyszerű és fájdalommentes módja annak, hogy a páciens visszanyerje a nyugodt alvást és pihenést.

A kezelést várandósoknál és daganatos betegségben szenvedő pácienseknél, ill. ha melanoma szerepel az anamnézisben, nem végezzük el.

A KEZELÉS VÁRHATÓ EREDMÉNYE

A terápia hatása a második kezelés után jelentkezik a páciensek többségénél . A horkolás mértéke csökken, illetve megszűnhet, és az apnoés tünetek is jelentősen csökkenek.

Ezáltal a páciens és környezetének életminősége és a komfortérzete javul.

A kezelés hatása átlagosan 24 hónap, de ez egyénenként nagy szórást mutat.