SZEX SZÜLÉS UTÁN – LESZ MÉG VALAHA OLYAN, MINT RÉGEN VOLT?

SZEX SZÜLÉS UTÁN – LESZ MÉG VALAHA OLYAN, MINT RÉGEN VOLT?

Szülés közben a hüvely eredeti átmérőjének többszörösére tágul. Nem csoda, hogy sokan félnek attól, hogy ez így is marad és a szex szülés után már soha többet nem lesz olyan élvezetes egyik félnek sem, mint korábban volt.

Szerencsére a női test nem olyan, mint a kedvenc fehérneműd, ami ha kinyúlik, soha többet nem nyeri vissza az eredeti méretét. A hüvely alapvetően tökéletesen alkalmas nagymértékű tágulásra, és szűkülésre, regenerálódásra is.

MIRE SZÁMÍTHATSZ KÖZVETLENÜL A SZÜLÉS UTÁN?

A legtöbb nő ilyenkor kellemetlen diszkomfort érzetről, esetleg enyhébb vagy erősebb fájdalomról számol be. Ha nem is volt gátszakadásod vagy gátmetszésed, ez a terület akkor is komoly igénybevételnek volt kitéve. Köhögéskor tüsszentéskor még kellemetlenebbül érezheted magad, és egy ideig a széken való ücsörgésről sem a kellemes pihenés fog eszedbe jutni. Aggódni azért nem kell, napról napra jobban fogod érezni magad, és a fenti kellemetlen érzések rendszerint 3-5 héten belül teljesen megszűnnek.

A legtöbb fiatal anyuka tágasabbnak, nyitottabbnak, esetleg meggyötörtnek és gyulladnak is tűnhet. Ez teljesen normális, és a baba születése után néhány napon belül elkezd majd javulni a helyzet.

MI LESZ SOK ÉVVEL A SZÜLÉS UTÁN?

Természetes, hogy amikor egy néhány hetes csecsemőről kell gondoskodnod, nem a szex lesz az első gondolatod. Az alacsonyabb ösztrogénszint miatt sokaknál jelentkezik hüvelyszárazság.

Legfeljebb fél éven belül, főleg rendszeresen végzett intimtorna mellett általában minden szempontból rendeződik a helyzet. A legtöbb nő ugyan valamivel tágabb marad, mint amilyen a gyerekszülés előtt volt, de ez a változás nem olyan mértékű, hogy zavaró lehessen. Több szülés után azonban ezek a kis változások összeadódhatnak, egyes nőknél pedig már az első gyerek után túlságosan tág marad a hüvely, ennek genetikai okai is lehetnek.

MI A MEGOLDÁS ILYENKOR?

Hosszú távon a kitartó intimtorna is hozhat javulást. Ha viszont nem szeretnél még hónapokig minőségi szex nélkül élni, ha gyorsan és biztosan szeretnél változást elérni, akkor viszont az orvosi beavatkozás elkerülhetetlen lesz. A hagyományos hüvelyplasztika megoldja a problémákat, de fájdalommal és kényelmetlenségekkel jár.

A Femmed Intézet lézeres kezelése fájdalommentes és gyors javulást hozhat, kérjen időpontot díjmentes tájékoztatóra itt.