MIT ÉL ÁT EGY NŐ, AKINEK INKONTINENCIA A PROBLÉMÁJA?

MIT ÉL ÁT EGY NŐ, AKINEK INKONTINENCIA A PROBLÉMÁJA?

Annak, akinél rendszeresen jelentkeznek az inkontinencia tünetei, a legátlagosabb hétköznap is kihívást jelent. Aki inkontinenciában szenved, azt ilyen rémjelenetek kísérthetik:

INKONTINENCIA A MUNKAHELYEN

Nyolc óra egy légtérben egy csomó kollégával – az a nő, akinek inkontinenciája van a szokásos munkahelyi stressz mellé kap még egyet. Különösen kellemetlen helyzetben vannak azok, akik csak meghatározott időpontokban tarthatnak szünetet. Vagy ha például kötelezően (világos színű) formaruhát kell viselniük. Nekik betétek és illatosítók használata nélkül szinte lehetetlen elkendőzni a problémát.

VENDÉGSÉGBEN

Családon belül talán semmit sem kell szégyellni, ennek ellenére a legtöbb nő, akinek gondjai vannak vizelettartással, kínosan érzi magát még régi barátoknál, rokonoknál járva is. A panaszokat kísérő szégyentől nem véd meg az otthonitól eltérő környezet, inkább épp ellenkezőleg.

Hogyan magyarázod meg, ha reggel nedves a lepedő? Vajon lesznek kellemetlen következményei, ha elnevetem magam vacsora közben? – Az ehhez hasonló kérdések minden inkontinenciával élő nő fejében megfordulnak. A legtöbben képtelenek megszabadulni tőle addig, amíg magától a vizelettartási zavartól meg nem szabadultak.

INKONTINENCIA BETÉT A KISTÁSKÁBAN: SZÍNHÁZ, MOZI

A „kis fekete” minden nőnek egy igazi alapdarab. Ha színházba indul egy nő, akinek előfordulnak inkontinencia tünetek, minden bizonnyal szinte automatikusan a sötét színű ruhákért nyúl. Táskának pedig nem feltétlenül azt választja, amelyik a legelegánsabb, hanem amelyikbe kényelmesen belefér a tartalék fehérnemű, a törlőkendők és a betét.

A humoros előadások azok számára, akikkel gyakran megesik, hogy elcseppen néhány csepp vizelet nevetéskor. Ez a jelenet ijesztőbb lehet, mint másoknak egy-egy valódi horror.

INKONTINENCIA AZ EDZŐTEREMBEN

Épp az ellipszis tréneren időzöl, amikor egy kis baleset történik: ismét hírt adott magáról az inkontinenciád. Sok nőnek ismerős ez a helyzet, akik szeretnének tenni az egészségükért, de épp egy kisebb-nagyobb egészségügyi probléma miatt kínosan érzik magukat sportolás közben. A növekvő túlsúly viszont ronthat az inkontinencia állapotán, így könnyen egy ördögi körben találhatja magát.

Ha véglegesen szabadulnál az inkontinencia nevű mumustól, hogy soha többé ne kerülj a fenti helyzetekbe, fordulj bizalommal a FEMMED Intézet orvosaihoz!