MIKOR NEVETTÉL UTOLJÁRA VALÓBAN FELSZABADULTAN?

MIKOR NEVETTÉL UTOLJÁRA VALÓBAN FELSZABADULTAN?

Szinte a csapból is az egészséges, sportos élet és a legkülönfélébb aktív közösségi tevékenységek folynak, de közben nők tízezrei nem mernek felszabadultan részt venni ezekben. Mert valami, ha nem is folyik – de csöpög.

A vizelettartási gondok, latin nevén: inkontinencia (link), egyre több nőt érintenek. Rengetegen ismerik tapasztalatból is azt a jelenséget, amikor nevetés, köhögés, fizikai megterhelés hatására egy-egy csepp vizelet elcseppen. Ilyenkor aztán lehet aggódni, hogy pl. vajon észrevették-e mások, érezhetőek-e kellemetlen szagok stb.

Ez még annak is kínos, aki egyébként soha semmitől nem jön zavarba.

INKONTINENCIA ÉS ÉLETMINŐSÉG

Nem nehéz belátni, hogy az inkontinencia több fronton is támadja az életminőséget:

  • Sokan különféle betétekkel próbálják meg elkendőzni az inkontinencia tüneteit, de bizonyos helyzetekben ez sem lehet megoldás, sokszor pedig kényelmetlenséget jelentenek.
  • Mivel az inkontinencia gyakran jelentkezik tornázás vagy házimunka közben, az érintett nő gyakran igyekeznek elkerülni ezeket a tevékenységeket. A mozgásszegény, passzív életmód hosszú távon tovább rontja a helyzetet.
  • A vizelet inkontinenciával küzdő nők 43%-a állította, hogy állapota negatív hatással van a nemi életére – és ez a hatás független attól, hogy előfordult –e már az illetőnél vizeletcsepegés szex közben, vagy sem.
  • Az inkontinencia a depresszióval is összefügg. Sokaknál az állapotuk miatt állandósul az szégyenérzet, különféle lelki problémáik alakulnak ki és/vagy teljesen izolálódnak, megszűnnek, elsatnyulnak a kapcsolataik.

HOGYAN LEHET TELJES ÉLETET ÉLNI INKONTINENCIA MELLETT?

Amíg a panaszok fennállnak, valószínűleg sehogy, legfeljebb nagyon enyhe tünetek esetén. Szerencsére nem egy megoldhatatlan problémáról van szó, lézeres eljárással az inkontinencia hatékonyan és műtét nélkül, biztonságosan kezelhető.

Ne hagyd, hogy az inkontinencia határozza meg az életed – gyere el hozzánk, tudunk segíteni rajtad!