A KISAJKAK ÖREGEDÉSÉRŐL SZAKSZERŰEN

A KISAJKAK ÖREGEDÉSÉRŐL SZAKSZERŰEN

Sokan értetlenül állnak a kisajkak intim fiatalító kezelése előtt. Tényleg ekkora baj, ha nem olyan, mint húszévesen? Ez valami olyasmi, mint a “herevasalás”?

A KISAJKAK ÖREGEDÉSE – AZ OKOK

Idővel minden szövetünk feszessége, rugalmassága csökken, ez ellen nem lehet mit tenni. Ráncosodik a kezünk, az arcunk, a mellek megereszkednek – miért kellene külön figyelmet fordítani a kisajkakra?

Erre a területre közvetlen hatással van a menopauza, ezért a változókor után fokozottabban jelentkezik az öregedés.Az ösztrogénszint csökkenésének hatására az intim területeken mindenhol változások indulnak: a terület szinte sorvadni kezd a menopauza beköszöntével.

  • A hüvelyfal elvékonyodik.
  • Gyakran jelentkezik hüvelyszárazság (mely a tévhitekkel ellentétben nem elsősorban szexuális probléma).
  • Az intim testrészek vérellátása csökken.
  • A kisajkak veszítenek a rugalmasságukból, kiszáradnak, elszíneződnek, petyhüdté válnak.

EZ MIÉRT LEHET GOND?

Az idősödő kisajkak érzékenyebbé vállnak az irritációra, kiszáradhatnak, kirepedezhetnek – ez rendkívül kellemetlen és bosszantó jelenség. A kiszáradó intim területek egyben fokozzák a fertőzésekre való hajlamot is – kevés olyan nő van, akinek el kellene magyarázni, miért kellemetlen dolog egy bakteriális vagy gombás hüvelyfertőzés.

Sokakat viszont esztétikai szempontból zavarnak inkább a változások. Ez is teljesen normális és érthető dolog, a külső megjelenésünk hatással van az önértékelésünkre, önbizalmunkra. Akár egy-egy rossz indulatú megjegyzés is komoly gátlásokat okozhat egy nőben.

Sokszor az elégedetlenség mögött mélyebb lelki okok állnak, de gyakori az az eset is, amikor egy-egy zavaró testi jelenség megoldása ténylegesen megszünteti az önbecsüléssel kapcsolatos gondokat. Ilyen lehet a korábban nem elérhető, ezért még nem annyira ismert kisajakfiatalítás is.

KISAJKAK FIATALÍTÁSA – NEKED IS VALÓ?

A kisajkak megfiatalítására korábban nem volt lehetőség, ezért azoknak a nőknek, akiket zavartak a változások, nem tudtak más tanácsot adni, mint hogy törődjenek bele a dologban. Ma már viszont egyszeri lézeres kezeléssel sikeresen kezelhető a kisajkak öregedése: a lézer hatására bőr megújul, újra visszanyeri színét, bársonyosságát, rugalmasságát – az a nő pedig, akit zavartak a változások, visszakapja önbizalmát.

Nem kell beletörődni ebbe, ha zavar, mert van rá kézzelfogható megoldás!

Kérj ingyenes konzultációs időpontot!