A HÜVELYSZÁRAZSÁG 3 LEGROSSZABB MELLÉKHATÁSA

A HÜVELYSZÁRAZSÁG 3 LEGROSSZABB MELLÉKHATÁSA

A HÜVELYSZÁRAZSÁG 3 LEGROSSZABB MELLÉKHATÁSA

Érezted már azt, hogy a testedben nem minden olyan, mint régen? Igen, ott. A hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit, mellékhatásait az idő előrehaladtával egyre több és több nő tapasztalja meg. Ennek legfőbb okai a változókori hormonális változások. És hogy mik a következményei? Fölsoroltuk a három legkellemetlenebbet.

1. GYAKORIBB HÜVELYI FERTŐZÉSEK

A hüvelyszárazság egyik következménye, hogy a hüvely sav-bázis egyensúlya megváltozik. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az egészséges hüvely kémhatása enyhén savas, a hüvelyszárazsággal küzdő nőkben viszont eltolódik egy kicsit kevésbé savas irányba. Ez pedig kedvez a baktériumok, gombák elszaporodásának. Ráadásul magának a hüvelyfalnak is csökken az ellenálló képessége, így a hüvelyszárazság rémségében szenvedő nők rendszerint gyakrabban látogatják meg nőgyógyászukat különféle fertőzésekkel.

2. HÚGYÚTI PANASZOK

Sokan nem tudják, de a hüvelyszárazság okozhat húgyúti problémákat, súlyosabb esetben akár inkontinenciát is.

Ha tehát az utóbbi időben egyre gyakrabban jelentkeznek nálad ezen a területen fertőzések, gyulladások, vagy esetleg furcsán gyakran kell sürgető vizelési inger miatt meglátogatnod a mellékhelyiséget, akkor egy idő után érdemes kivizsgálni, nincsenek -e gondjait a hüvelyszárazsággal.

3. SZEXUÁLIS GONDOK

A hüvely bejáratánál található Bartholin-mirigyek mellett a hüvelyfal által termelt váladék szerepe is jelentős. A megfelelően nedves környezet védi a hüvelyt a sérülésektől és könnyíti meg a behatolást – ideális esetben. Az ösztrogénszint esése és a hüvelyfal vérellátásának csökkenése miatt azonban nem mindig mennek ennyire simán a dolgok.

A csökkenő nedvesedés és a hétköznapokban is jelentkező hüvelyszárazság miatt viszont sok pár legjobb szándékaik ellenére sem tud kielégítő nemi életet élni. Jobb esetben is szükséges a síkosító állandó használata, ami természetesen nem egy végleges megoldás.

A HÜVELYSZÁRAZSÁG MEGOLDÁSA:

Azok, akik tartós megoldást szeretnének, már nem csak a hormonpótlást, hanem a lézeres terápiát is választhatják. Ha szeretnél végleg megszabadulni a hüvelyszárazságtól, kattints ide, tudj meg többet!